Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Groepsvakantie" (14)

‘Het moment dat toerisme in mijn leven kwam? Het was 2001. Als minister in Jordanië was ik voor een bespreking bij de eerste minister.

‘Kom binnen en zet u!’, zeiden ze.

Peace Village in Mesen is een verblijf voor groepsvakanties. In de streek die tijdens de Groote Oorlog zwaar te lijden had, combineert het Vredesdorp vakantie met vredesopvoeding.

In zorgregio Antwerpen loopt een vakantie-experiment voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Voorlopig nog voorzichtig zoekend en op kleine schaal.

Sinds een jaar of drie organiseert VIVA-SVV vakanties waarin jonge moeders de hoofdrol spelen.

‘Stilte: het is een taal die vergeten is, maar die zo sterk kan spreken’, zegt Leo Jacobs, vrijwillig beheerder van het jeugdvakantiecentrum Heuvelsven.

Niks zo heerlijk als bij mensen terecht komen die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Want passie is besmettelijk, inspirerend en het maakt je vrolijk.

Vijftien ukkies tussen vijf en zeven jaar beleven de vakantie-van-hun-leven op kinderboerderij Klein Vossen Park in Montenaken.

Als ik op de ochtend van een doordeweekse winterdag de drempel van het Oud Klooster in Dikkele (Zwalm) binnenstap, ervaar ik het meteen: hier zit leven in de brouwerij.

Gooi kennis en faciliteiten bijeen, en maak het recht op vakantie waar voor kwetsbare mensen: dat is in essentie de oproep van Toerisme Vlaanderen aan uitbaters van verblijfsaccomodat

Pagina's

Copyright © 2017 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |