Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Kinderen" (31)

Elk kind moet kunnen genieten van een meerdaagse schooluitstap, vinden de initiatiefnemers van jeugdverblijf Oud Klooster in Dikkele (Zwalm).

Ze staat middenin pure schoonheid, zegt ze. Tussen gedreven jonge mensen die zich smijten om kinderen een heerlijke vakantietijd te bieden.

Ze namen een kersvers buurjongetje mee op vakantie. Een vijfjarig Afrikaans kereltje, wiens papa net overleden was. Het ventje kwam naar België, naar het gezin van papa’s broer.

Dat je kind lid kan worden van een sportclub, zijn creatief talent kan uitleven in de kunstacademie, kan spelen met andere kinderen in een speelpleinwerking of op kamp kan met de jeug

‘In hun interesses, wensen en de dingen die ze graag doen, zijn kinderen net zo verschillend als volwassenen’, zegt Johan Meire van Kind & Samenleving.

Oostende meent het. Elk kind verdient een heerlijke vakantietijd en een volwaardige deelname aan vrijetijdswerking.

Hoe brengen kinderen hun vakantietijd door?

We hebben het er vaak over: vakantie is belangrijk. Voor kwetsbare kinderen kan het life-changing zijn.

Drieënhalf jaar geleden ging Kelly met haar man en zonen Rune (11) en Zarre (6) voor het eerst op vakantie in Villa Rozerood. Sindsdien waren ze er al zeven keer te gast.

BIZON vzw organiseert vakantiekampen voor kinderen en jongeren die weinig of geen mogelijkheden hebben om zich te ontspannen.

Pagina's

Copyright © 2018 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |