Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Samenwerken" (40)

Vergadervermoeidheid. Kruipt onder je vel wanneer je – professional of vrijwilliger – al te vaak aan tafels zit waar overleg niet leidt tot enthousiast samen dingen doen.

Coördinator Stijn Dujardin van jeugdverblijf Plokkersheem (Watou) noemt zichzelf – een beetje lacherig – een bulldozer.

Zagreb, hoofdstad van Kroatië, is gaststad voor het wereldcongres van ISTO, de internationale organisatie voor Sociaal Toerisme.

Laat ons het eens over een diep ingesleten denkpatroon hebben. De overheid is verantwoordelijk voor alles wat het publieke domein is.

De rol van de overheid is enorm aan het veranderen, zegt Erik Hennes, regiocoördinator Meetjesland bij Toerisme Oost-Vlaanderen.

Het is altijd zoeken. Meedenken. Ontdekken wat jongeren en volwassenen met een beperking graag doen, goed kunnen. Van welke dromen ze warm worden.

Bijna veertig vakantiemakers, partners in het netwerk Vakantieparticipatie, gaan een jaar leren en samenwerken om hun organisaties en projecten naar de toekomst te dragen.

Het moment dat ze met een druk op ‘Enter’ tientallen vakantievragen zal verspreiden in het netwerk komt nu wel heel dichtbij.

‘Kijk, mensen zijn geboren om samen te werken met elkaar.’ Hans Timmermans, directeur van Schakel Vlaanderen valt met de deur in huis.

Er is iets uniek, schoon en krachtig aan het werk in Vlaanderen. Iets dat niet onder één hoed te vangen is, niet aanwijsbaar als de verdienste van één organisatie of één mens.

Pagina's

Copyright © 2017 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |