Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Vakantie" (82)

In twee eerdere artikels stonden we met Kristof Lataire, coördinator van Menas, stil bij de betekenis van vakantie en de bijdrage die het religieuze erfgoed kan bieden aan de essentie

Het woord ‘vakantie’ is in haar wortels terug te brengen tot het Latijnse ‘vacans’ dat staat voor ‘wat vrij is’.

7 december 2017: het jaarlijkse Forum van Vakantieparticipatie barst los in de schouwburg van de Grote Post in Oostende. Bij de vierhonderd aanwezigen was ook Els.

‘Elk bedrijf heeft de vrije keuze om sociale doelstellingen na te streven, om voor maximalisatie te gaan niet alleen in termen van winst, maar van meerwaarde voor zoveel mogelijk mens

De directeur van het Reigersnest in St-Idesbald ziet het sociaal toerisme als een sector waarin de combinatie tussen winst en sociale meerwaarde bij uitstek gezocht en gemaakt wordt.

Het was oktober 2016 toen een groep van negen vakantiegangers uit alle Vlaamse windstreken elkaar voor het eerst ontmoetten.

Een hemelsblauw zevendehands caravannetje. Een door vakantiegangers gecomponeerd vakantielied. Zingende madammen en mijnheren van Allez, Chantez!.

Met een bijna lichtgevende glimlach stapt Kathleen De Keyser op ons af wanneer de Vakantietoer-caravan parkeert in de Ezelstraat in Brugge.

Zelf je weg zoeken, je laten leiden door je intuïtie, je niet zomaar door anderen laten voorschrijven waar te gaan en wat te doen: dat is het echte reizen.

Onlangs reisde Taleb Rifai naar Bangladesh.

Pagina's

Copyright © 2018 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |