Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Vrijwilligers" (24)

Anno 2017 worden nog altijd voedseloverschotten vernietigd, terwijl sommige moeders minder dan 20 euro per week kunnen besteden aan voeding voor hun gezin.

Sportimonium, voorlaatste stop van de IedereenVakantieToer. Het is late herfst en de zon doet flink mee.

Toen Steunpunt Vakantieparticipatie haar vroeg of ze wilde helpen bij het grootschalig luisteronderzoek, hoefde ze niet lang na te denken.

‘Hier krijg ik warmte die ik mee naar huis kan dragen’, zegt Annie. ‘Hier’, is in de vrijwilligersgroep rond Akindo in Lommel.

In onze reeks over vrijwilligerswerk bij Akindo mochten we a-b-s-o-l-u-u-t de moni’s niet vergeten, werd ons op het hart gedrukt. We spraken met Liesbeth, Dimitri en Malika.

Vakantieschakel – het online vraag-en aanbodplatform van Vakantieparticipatie – was amper online, of de eerste oproepen voor vrijwilligers stroomden binnen.

‘Wij’ is de plek waar mensen worden wie ze zijn. Onder de stolp van je individuele ik kunnen je vleugels niet ontwikkelen. Die groeien wanneer anderen je erkennen in je mens-zijn.

Pascale Anné (39)  maakt een diepe indruk op me. Gekwetst vogeltje. Als klein kind veel te vroeg uit het nest gevallen. Het was geen veilig nest.

‘Ooit deed een vriendin iets heel bijzonders voor mij. Toen ik haar vroeg wat ik haar kon teruggeven, zei ze me: ‘Je hoeft me helemaal niets terug te geven.

Iemand je stad of streek tonen zoals jij ze ervaart, is zelf een beetje op vakantie gaan.

Pagina's

Copyright © 2018 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |