50 tinten groen

icoon van een koffer

Om het rijke aanbod te leren kennen en om begeleiders te laten ervaren hoe ze hun doelpubliek warm kunnen maken voor een regio organiseren we een studiereis. Onbekend is onbemind, begeleiders vertellen met meer enthousiasme en kennis over het aanbod dat ze met eigen ogen hebben gezien.

Een dag proeven van het uiteenlopende aanbod van een bepaalde streek, om het dan door te kunnen geven aan heel wat anderen. Dat is de bedoeling van de ontdekdagen van Iedereen Verdient Vakantie. 

 

Ervaring Memet Karaman, In-Gent

Memet Karaman is beleidsmedewerker Welzijn, Gezondheid en Cultuur en coördinator voor de evenementen en campagnes bij In-Gent dat het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid uitvoert. Hij zoekt onder meer kansen uit voor uitstappen voor de nieuwkomers verbonden aan In-Gent. 

De laatste stop van de dag zit er op. Memet gaat naar huis met een lijst vol ideeën voor uitstappen. Hij is er blij mee. Bij In-Gent weten ze intussen wat een verschil het kan maken om eens een dag weg te zijn van alles. Onlangs gingen de jongeren die de inburgeringscursus volgen samen op uitstap naar een pretpark. Voor de meesten van hen was het een compleet nieuwe ervaring. Het was voor onze jongeren een dag om even niet te denken aan alle moeilijkheden die ze meemaken, het werd een dag om niet te vergeten. De ene grote glimlach blonk naast de andere.