Doe een gift om de meest kwetsbare vakantiegangers ook een vakantie te bezorgen

  • 8 juni 2020

Iedereen verdient vakantie, ook de meest kwetsbaren onder ons.

Zeker na de lockdown snakt iedereen naar de zomervakantie. Gewoon even weg. Maar lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Maar liefst één Vlaming op vijf kan zich geen vakantie veroorloven. Kinderen zijn daar vaak de dupe van: bijna 22% van de kinderen kan niet met vakantie. Ook mensen met een beperking hebben minder toegang tot vakantie vanwege de hogere financiële kost.

Iedereen Verdient Vakantie zet zich samen met meer dan 2.000 professionele partners al jaren in om zoveel mogelijk mensen een fijne vakantie-ervaring te bieden. Samen met de partners biedt het netwerk sociale tarieven of vakantieoplossingen aan voor mensen met minder financiële slagkracht of mensen met beperkingen. Meer dan 150.000 vakantiegangers genieten hierdoor ieder jaar van een daguitstap of een vakantie. Voor de meest kwetsbare burgers volstaat een korting of begeleiding spijtig genoeg vaak niet.

Het iedereen-verdient-vakantiefonds richt zich daarom ook op deze meest kwetsbare mensen en gezinnen uit onze samenleving. Het is een mooie aanvulling op de huidige werking. Niet voor niets ontstaat dit initiatief in de zomer van 2020. Deze groep van mensen heeft het tijdens de lockdown vaak extra moeilijk gehad en verdient meer dan ooit even een ‘break’ en wat ademruimte.

>> Doe een gift om de meest kwetsbare vakantiegangers ook de kans te geven tot vakantie. Elke euro telt.

 

Wat doen we met het ingezamelde geld?

Het ingezamelde geld wordt 100% gebruikt om de meest kwetsbare burgers te laten genieten van een vakantie, van A tot Z, volledig op maat. Afhankelijk van het profiel en de noden van de mensen, worden ze begeleid naar een groeps- of vakantieverblijf in Vlaanderen. Soms is een daguitstap de juiste oplossing. Indien nodig worden er zorgoplossing aangeboden.

Wie steunen we?

Het iedereen-verdient-vakantiefonds richt zich op de meest kwetsbare burgers: mensen in kansarmoede en/of met sociale of fysieke drempels. Zeker dit jaar is er extra nood aan vakantieondersteuning. Deze groep heeft het tijdens de lockdown al vaak extra moeilijk gehad: kleine woning, geen tuin, ... geen begeleiding om naar buiten te gaan.

De selectie gebeurt door Iedereen Verdient Vakantie, met de hulp van het Netwerk Tegen Armoede en een onafhankelijk comité. Hierdoor garanderen we dat we die mensen bereiken die omwille van financiële situatie al veel zomers thuisblijven en nu eindelijk eens kunnen ontspannen.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Dit iedereen-verdient-vakantiefonds is ontstaan door een samenwerking tussen de Koepel van Attracties & Musea, het Steunpunt Vakantieparticipatie – Toerisme Vlaanderen en met de steun van het Netwerk Tegen Armoede. Stuk voor stuk zijn ze overtuigd van de positieve effecten van vakantie.

Meer informatie?

Neem een kijkje op https://dezomervan2020.be/.