Fonds Vakantie Voor Iedereen

Tijdelijke pagina - officiële website is in ontwikkeling

Logo Vakantie Voor Iedereen

Iedereen verdient vakantie. Ook mensen in de meest kwetsbare situaties, voor wie de drempel nog te groot is, ondanks de kortingstarieven. Het fonds Vakantie Voor Iedereen zamelt geld in om voor deze groep een daguitstap of vakantie mogelijk te maken. Dankzij jouw bijdrage kan iemand in armoede er ook eens tussenuit.

Wat doen we met het geld?

100% van de giften gaat naar vakanties mogelijk maken. Dat kan omdat de werking van het solidariteitsfonds volledig wordt gedragen door partners en sponsors. Betrouwbare, door ons opgeleide vakantiebegeleiders, zorgen voor een uitstap of vakantie op maat voor mensen in de meest kwetsbare situatie. Zij doen dat helemaal vrijwillig en samen met de vakantieganger. Naast het financiële aspect, bekijken ze ook hoe andere vakantiedrempels kunnen worden verlaagd (bvb. van sociale of praktische aard). Het gaat om daguitstappen en vakanties in Vlaanderen, in samenwerking met partners uit het netwerk Iedereen Verdient Vakantie.

Hoe kan je als bedrijf of vereniging vakantie helpen mogelijk maken voor de meest kwetsbaren?

Koppel je bedrijfsevent of een activiteit met je school of vereniging aan dit goede doel en schenk zo een stukje vakantie aan mensen in armoede die helemaal niet op vakantie kunnen. Motiveer collega’s en vrienden en doe mee aan een inzamelactie of zet er zelf een op: een teamactiviteit met sportieve challenge, een quiz, een zomerbarbecue, een pensioenfeest, een bedrijfsjubileum, noem maar op.

Heb je als bedrijf interesse in sponsoring? Of in een duurzaam partnership op maat in het kader van je CSR-beleid?
Contacteer ons op  info@vakantievooriedereen.be  of bel Kristien Verhaeghe (coördinator van het fonds) op 0470 43 71 75.

Hoe komt het geld bij de juiste mensen terecht?

Mensen die in armoede leven en nog nooit eerder konden gebruik maken van het aanbod van Iedereen Verdient Vakantie omdat het voor hen nog te duur is, daar richten we ons op. Eerstelijnswerkers en vrijwilligers van verenigingen waar armen het woord nemen, organisaties in de hulpverlening, en andere sociale organisaties kunnen mensen aanmelden om vakantie mogelijk te maken.

 

Ter info: Omdat onze organisatie nog niet zo lang bestaat, kunnen we op dit ogenblik nog geen fiscale attesten uitreiken. De wettelijke aanvraagprocedure loopt. Vragen hierover? Neem gerust contact via info@vakantievooriedereen.be

 

Contactgegevens
Fonds Vakantie Voor Iedereen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
info@vakantievooriedereen.be
Kristien Verhaeghe – algemeen coördinator

rek.nr. solidariteitsfonds: BE65 3632 1089 3396

Vakantie voor Iedereen vzw is een samenwerking tussen Iedereen Verdient Vakantie, de Koepel van Attracties & Musea en het Vlaams Netwerk tegen Armoede.

Logo Iedereen Verdient Vakantie
logo Riebedebie transparant
logo Netwerk tegen armoede

Met de steun van Toerisme Vlaanderen en de Koning Boudewijnstichting.