.

20 jaar Iedereen Verdient Vakantie

Da's een feestje waard! Vier mee op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober in Domein Hofstade. Ontdek alles over ons feest op deze website: het programma, het inschrijvingsformulier, de praktische info... Wij kijken er alvast naar uit! Tot dan :)

Programma

 

Circustent

Vrijdag

Vrijdagnamiddag organiseren we verschillende workshops voor partners en vakantiegangers uit ons netwerk. Een overzicht van de workshops kan je hieronder vinden. Bij inschrijving moet je één workshop kiezen.

De deuren zijn op vrijdagmiddag open vanaf 13.15u. We starten ons feest om 14.30u en voorzien het einde van de workshops om 17.30u. Het avondprogramma start rond 18.30u en eindigt om 22.00u.

Ontmoetingstafel

Ben je een toeristische aanbieder? Wil je de leefwereld van mensen in armoede beter leren kennen? Schrijf je in voor deze ontmoetingstafel en ga in dialoog met mensen in armoede en het netwerk tegen armoede.  

icoon handen schuddenDit is een workshop voor partners uit ons netwerk.

ontdekkingtroef, op vakantie in je eigen buurt

Je hoeft niet ver van huis te gaan om avonturen te beleven. Hoe kan je ervoor zorgen dat mensen in vakantiestemming komen van zodra ze hun huis verlaten? Dat kom je in deze workshop te weten.

Iconen handen schudden en kofferDit is een workshop voor partners en vakantiegangers uit ons netwerk.

Ontdektoer

Nood aan wat inspiratie voor je volgende uitje? Stap op onze (denkbeeldige) bus voor een rondrit langs de verborgen parels van Vlaanderen en Brussel.

 

Iconen handen schudden en kofferDit is een workshop voor partners en vakantiegangers uit ons netwerk.

Rap op Stap stelt voor

Op reis gaan, da's heel veel keuzes maken. Waar naartoe? En hoe? En wat als je eenmaal op je bestemming bent? Overweldigend? Maak kennis met onze sociale reisbemiddelingskantoren Rap op Stap. Ze zetten je graag op weg.

 

Iconen handen schudden en kofferDit is een workshop voor partners en vakantiegangers uit ons netwerk.

 

Droomtafel

Hoe sta jij in het heden en hoe zie jij de toekomst? In deze interactieve workshop vertrekken we van wat nu is en leggen we meteen ook onze dromen op tafel.

 

Iconen handen schudden en kofferDit is een workshop voor partners en vakantiegangers uit ons netwerk.

Samen sterk!

Vakantie, een heerlijke tijd. Niet evident voor iedereen. Hoe staan we samen sterk in het mogelijk maken van vakantie? Hoe zorg je ervoor dat je meer kan betekenen in het vakantieverhaal? Welke rollen of acties kan je opnemen? Welke ideeën hebben veel effect? Je hoeft dit niet alleen te doen, samen staan we sterk. We gaan op zoek naar goede praktijkvoorbeelden en handvaten om er een succes van te maken.

icoon handen schuddenDit is een workshop voor partners uit ons netwerk.

Vrijdagavond bouwen we een leuk feestje met dans, zang, gelach en nog zoveel meer. Dit staat er op het programma:

 • Silent disco: dans tot je er bij neervalt
 • Radio Congé Olé: vraag je favoriete liedje aan
 • Lachtent: lach mee met de lachcoach en het improvisatietheater
 • Café vol verhalen: ga op reis in je hoofd
 • Allez chantez: zing mee met de tofste klassiekers

Het avondprogramma start rond 18.30u en loopt af om 22.00u.

picknick groepZaterdag

Zaterdag kan je vanalles beleven op en naast ons feestterrein. We hebben een aanbod cultuur, een aanbod sport & avontuur en een aanbod rond #ontdekkingtroef. Je kiest op het moment zelf waar je zin in hebt. Ook families met kinderen zijn hartelijk welkom! We sluiten ons feest af met een grote picknick.

Op zaterdag zijn jullie welkom vanaf 9.15u. We vliegen er met de activiteiten in om 10.00u. Samen picknicken we om 13.00u. Het einde van ons feest is voorzien rond 15.00u.

Cultuur

Breng een bezoek aan het Rubenskasteel in Elewijt. Een gids vertelt je alles over het kasteel en de geschiedenis. Daarnaast nodigen we je na afloop van het bezoek uit om mee te dromen over de toekomst van het kasteel.

Sport en avontuur

Ontdek het aanbod van Sport Vlaanderen op Domein Hofstade.  Je kan zelf kiezen wat je doet en zelfs meerdere activiteiten uitproberen. Kajakken, hoogteparcours, mountainbike, BMX, klimmen, boogschieten, zeilen... Er is voor elke sportieveling wat wils!

ontdekkingtroef

Ontdek de buurt rondom Domein Hofstade en geniet van de natuur en de omgeving. Zo kan je een GR-wandeling maken van ongeveer 5km in de Brabantse kouters. Is wandelen niet jouw ding? Dan kan je meedoen met de circusworkshop of genieten van het strand en de speeltuinen.

Overnachten

Overnachten kan op 4 manieren:

 • in het sporthotel (VOLZET): kamers van 2, 4 of 5 personen. Op basis van de inschrijvingen maken we een kamerverdeling. Het kan dus zijn dat je met andere personen een kamer deelt.
 • in een tipi (VOLZET): een tipi telt 4 éénpersoonsbedden. Op basis van de inschrijvingen maken we een verdeling. Het kan dus zijn dat je met andere personen een tipi deelt.
 • in je eigen tent/camper: je brengt je eigen tent mee en overnacht op ons kampeerterrein. Campers kunnen op de parkeerplaats overnachten.
 • in een grote tent: kom je met een groep van meer dan 10 personen? Stuur een mailtje naar feest@iedereenverdientvakantie.be. We hebben grote tenten beschikbaar voor grote groepen.

 

Overnachtingsmogelijkheden feest

Inschrijvingsformulier

Schrijf je via onderstaande knop in voor ons gratis feest. Je kan tot 5 personen tegelijkertijd inschrijven. Uiteraard zijn ook grotere groepen welkom. Vul in dat geval gewoon het formulier een tweede/derde/vierde...keer in. Kom je de vrijdagnamiddag, dan moet je bij je inschrijving kiezen welke workshop je graag zou willen volgen.


Opgelet: blijf je overnachten, dan moet je zowel de tickets als de overnachting apart boeken. Een overzicht van alle accommodaties vind je onderaan bij 'praktische info' of op de inschrijvingspagina.

Praktische info

Kostprijs

Dit is een gratis feest. Deelnemen en overnachten kost je dus niks! Wij voorzien op beide dagen ook lekker eten en drinken.
De plaatsen zijn wel beperkt. Kan je dus toch niet komen, annuleer dan je tickets. Zo kunnen we je plaatsje nog aan iemand anders geven.

 

Tijdstip

De deuren zijn op vrijdagmiddag open vanaf 13.15u. We starten ons feest om 14.30u en voorzien het einde van de workshops om 17.30u. Het avondprogramma start rond 18.30u en eindigt om 22.00u.
Op zaterdag zijn jullie welkom vanaf 9.15u. We vliegen er met de activiteiten in om 10.00u. Samen picknicken we om 13.00u. Het einde van ons feest is voorzien rond 15.00u.

 

Locatie

Ons feest gaat door op Domein Hofstade, Trianondreef 420 te 1982 Zemst.

 

Bereikbaarheid

 • trein: we voorzien een pendelbus tussen het station van Mechelen en het domein op vrijdagmiddagmiddag- en avond. Op vrijdagmiddag rijdt de bus van 13.10 tot 14.10u. Op vrijdagavond rijdt hij om het half uur, van 19.00u tot 22.30u. Ook zaterdagochtend en -middag is er een pendelbus voorzien. De bus op zaterdagochtend rijdt om het kwartier van 9.00u tot 9.45u. Op zaterdagmiddag rijdt hij om het half uur, van 14.00u tot 15.30u. Kom je op een ander tijdstip? Dan kan je afstappen in station Hofstade. Tegenover het station vind je een ingang tot het domein. Van daaruit is het nog 10 minuten wandelen tot aan het feestterrein.
 • bus: we voorzien een pendelbus tussen het station van Mechelen en het domein. Op vrijdagmiddag rijdt de bus van 13.10 tot 14.10u. Op vrijdagavond rijdt hij om het half uur, van 19.00u tot 22.30u. Ook zaterdagochtend en -middag is er een pendelbus voorzien. De bus op zaterdagochtend rijdt om het kwartier van 9.00u tot 9.45u. Op zaterdagmiddag rijdt hij om het half uur, van 14.00u tot 15.30u. Kom je op een ander tijdstip? Dan kan je bus 280 (Vilvoorde-Mechelen)/501 (Keerbergen-Mechelen)/683 (Zaventem-Mechelen) nemen en afstappen aan halte Hofstade-strand. Je bevindt je dan aan de hoofdingang van het domein. Van daaruit is het nog 5 minuten wandelen tot aan het feestterrein.
 • auto: neem de E19 Antwerpen-Brussel en rij af aan afrit Zemst. Volg de borden met Bloso-domein Hofstade. Parkeer op Parking D (Trianondreef 420, 1982 Zemst).
 • fiets: er is een ruime fietsenstalling voorzien. Je kan de fietsostrade nemen van Antwerpen naar Brussel en afrijden aan de Zemtsesteenweg tot in Hofstade. Van daaruit volg je de Tervuursesteenweg, die langs het domein passeert.

 

Toegankelijkheid

Uiteraard maken we ons feestterrein zo toegankelijk mogelijk. Heb je specifieke vragen/wensen? Mail naar geoffrey.carpentier@iedereenverdientvakantie.be.

 

COVID-19

Ons feest wordt georganiseerd volgens de huidige COVID-19-regelgeving. Dit betekent dat je op ons feest niet langer een Covid Safe Ticket moet kunnen voorleggen en ook geen mondmasker moet dragen. We vragen je wel toch voldoende afstand te bewaren, zeker op plaatsen waar het wat drukker is (aan de bar, bij de toiletten...). Wij zorgen voor een goeie luchtkwaliteit en voldoende ventilatie in afgesloten ruimtes.

Heb je nog vragen over de COVID-19-regels op ons feest? Mail naar feest@iedereenverdientvakantie.be.