Forum 2023

illustratie met bloemen, gele vlinder, Sint-Romboutstoren en tekst forum Iedereen Verdient Vakantie 5 oktober Mechelen

Op donderdag 5 oktober komen we met het hele netwerk samen voor het Forum 2023. Op dit jaarlijks evenement ontmoeten toeristische partners, sociale organisaties en vakantiegangers elkaar om in gesprek te gaan. Vorig jaar droomden we samen over de toekomst, dit jaar stellen we dé nieuwe manier van werken voor en zoeken we uit wat dit betekent voor jouw rol in het netwerk. Want hoe zal het zijn als die vakantie vanaf 2025 binnen één muisklik, één telefoontje of één (rap op) stap bereikbaar is voor iedereen?

 

Bereikbaarheid

Het Forum gaat door in Technopolis in Mechelen.
Adres: Technologielaan 1, 2800 Mechelen

Voor het Forum neem je NIET de hoofdingang, maar de zij-ingang. Die bevindt zich achter de rode kegel van Technopolis. De kegel moet dus rechts van jou staan als je binnenkomt. Zie de afbeelding hiernaast.

Wie met de wagen of fiets komt, kan gratis parkeren aan Technopolis zelf. Meer informatie vind je op de site van Technopolis zelf.

Kom je met het openbaar vervoer?

We voorzien shuttlebussen van het station Mechelen naar Technopolis en terug. De shuttlebussen rijden van 8.30u tot 9.45u 's morgens en vertrekken aan de achterkant van het station, aan dezelfde halte als de 'Planckendael Express'. Volg de bordjes hiernaast om de halte te vinden.

Bij het buitengaan aan de achterkant van het station ga je naar rechts. Daarna wandel je naar links tot aan het hek waar je een plakkaat ziet met het pictogram. Wandel rechtdoor tot aan de bakstenen muur waar opnieuw een pictogram hangt. Neem het asfaltpad rechts en blijf rechtdoor stappen. Na een kleine bocht naar rechts vind je de grote, overdekte halte.

Afhankelijk van je gekozen activiteit zal je 's avonds tussen 16.00u en 17.30u terug aan deze halte afgezet worden. Een preciezer uur kan je terugvinden in de bevestigingsmail die je ontvangen hebt.

Heeft je trein vertraging of moet je vroeger vertrekken? Dan kan je aan de voorkant links van het station ook de bussen 282 (Mechelen - Vilvoorde - Zaventem) en 682 (Mechelen - Zemst- Perk - Zaventem) van De Lijn nemen. Deze vertrekken aan perron 4, aan de overkant van de straat, en stoppen aan de halte van Technopolis zelf.

OPGELET: door de staking van 5 oktober kan er hinder zijn bij de bussen van De Lijn. Onze shuttlebussen rijden sowieso tussen het station en Technopolis, daarover hoef je je geen zorgen te maken.

gebouw met grote rode kegel, rode loper voor ingang en vlaggen

 

 

pictogrammen in station met gele pijl boven pictogram planckendael express

Vestiaire en lockers

Wij voorzien een vestiaire met kapstokken voor het weghangen van je jas. Wil je ook je tas, fietshelm... opbergen in een locker, dan heb je daarvoor een muntstuk van € 2 nodig. Je krijgt dat muntstuk na gebruik van de locker terug.

Programma

08.30u - 09.30u: shuttledienst van station Mechelen naar Technopolis
08.45u: onthaal met koffie
10.00u: werking nieuw boekingssysteem
12.30u: broodjeslunch
13.30u: inhoudelijke workshop in Technopolis OF toeristische uitstap (in samenwerking met Visit Mechelen)
16.00u: afsluit met drankje in Technopolis voor wie daar bleef OF einde toeristische uitstap aan station van Mechelen

Workshops

In de namiddag bieden we twee verschillende inhoudelijke workshops aan.

Inhoudelijke workshop voor toeristische aanbieders
In 2025 willen we werken met een nieuw boekingssysteem dat een boeking eenvoudiger en sneller laat verlopen. We bekijken in deze workshop hoe deze nieuwe samenwerking zo vlot mogelijk kan verlopen en welke technische uitdagingen hiermee gepaard gaan. 

Inhoudelijke workshop voor sociale organisaties en Rap op Stapkantoren
Tijdens deze workshop bouwen we verder op het nieuwe boekingsverhaal dat is voorgesteld in de voormiddag. 
Samen met andere sociale organisaties en Rap op Stap bekijken we wat je nodig hebt om sterk in je rol te staan in deze nieuwe tekening. 

Toeristische uitstap

In de namiddag bieden we zes toeristische uitstappen aan. Controleer in je bevestigingsmail welke uitstap je toegewezen kreeg.

 • Technopolis: individueel bezoek, rolstoeltoegankelijk
  Ontdek het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie! Via meer dan 330 interactieve opstellingen beleef je wetenschap en technologie op een prettige manier.
 • Rubenskasteel: workshop, niet rolstoeltoegankelijk
  Maak kennis met het herwaarderingsfestival Stories Unfold in het Rubenskasteel in Elewijt. Naast een rondleiding door het domein, kan je ook deelnemen aan een workshop natuurbeleving of een workshop djembé. 
 • Sint-Romboutstoren en historische wandeling: met gids, niet rolstoeltoegankelijk
  Na een stevige beklimming van meer dan 500 treden, word je beloond door een adembenemend panorama van op de 97 meter hoge Sint-Romboutstoren! Nadien ontdek je de historische hoogtepunten van Mechelen.
 • Kazerne Dossin en Predikherenklooster: met gids, rolstoeltoegankelijk

  Dompel je onder in het historische verhaal van de Holocaust in België en sta stil bij schending van mensenrechten. Daarna bezoeken we het Predikheren, een oud gerestaureerd klooster en nu culturele hotspot!

 • Speelgoedmuseum 'verleden, heden, toekomst' : met gids, rolstoeltoegankelijk
  Stap in een wereld van verbeelding en verwondering! Slenter nostalgisch doorheen de speelgoedgeschiedenis. De rijke collectie werpt een blik op de spel- en speelgoedcultuur van vroeger en nu en toont hoe de rest van de wereld speelt!
 • Toegankelijke erfgoedwandeling: met gids, rolstoeltoegankelijk
  Tijdens deze toegankelijke wandeling leer je alles over het Mechelen in de Bourgondische periode. Treed in de voetsporen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, twee fascinerende vrouwen die hun stempel drukten op de Dijlestad.

Overnachten

Wil je graag de dag voor het Forum al overnachten in Mechelen? Volgende hotels bieden kamers aan via Iedereen Verdient Vakantie:

- Hotel 3 Paardekens
- Hotel Elisabeth
- Martin's Patershof
- NH Hotel Mechelen
- Porta Superia Boutique B&B

Boeken gebeurt zoals gewoonlijk via je Rap op Stapkantoor of sociale organisatie.

Annuleren of te laat?

Kan je er onverwachts toch niet bij zijn of heeft je trein veel vertraging waardoor je te laat komt? Stuur een mailtje naar lisa.viane@toerismevlaanderen.be.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn helaas afgesloten.

In samenwerking met

tekst visit mechelen met rode logo