Stopzetting opvolging contingenten

Coronasteun 2020

In 2020 tekenden heel wat partners in op de steunmaatregelen om de moeilijke coronaperiode door te komen. Toerisme Vlaanderen kocht toen een éénmalig aanbod in. Deze regeling noemen we ‘contingent’. Bij de toekenning van dit contingent vroegen wij je om zelf bij te houden hoeveel van het bedrag reeds werd opgebruikt en ons te contacteren wanneer dat bedrag bijna op is. Tot op heden kreeg je hierbij hulp van ons. 

Vanaf 1 december maken wij geen rapport meer aan van het verbruik van de contingenten. Wij vragen dan ook om het verbruik van jouw contingent vanaf dat moment zelf op te volgen. Je kan je hierbij baseren op het saldobedrag dat je in je mail terugvindt. Als je contingent (bijna) is opgebruikt, contacteer ons dan op info@iedereenverdientvakantie.be, zodat wij met jou de verdere samenwerking kunnen bekijken en de prijzen kunnen aanpassen. De verantwoordelijkheid dat de juiste prijzen van jouw aanbod worden gehanteerd ligt dus bij jou.

Nieuwe steunmaatregelen 2022-2023

Binnenkort komen er nieuwe steunmaatregelen voor Iedereen Verdient Vakantie. Dit om te komen tot een betaalbaar verblijfsaanbod (dat wil zeggen, een aanbod met overnachting) voor mensen in armoede. De steunmaatregel zal de vorm van een subsidie aannemen en niet de vorm van een éénmalige aankoop, zoals destijds tijdens de coronapandemie. Meer informatie over deze subsidie bezorgen we je zodra de Vlaamse Regering zijn akkoord heeft gegeven. 

Het is belangrijk om te weten dat je de nieuwe subsidie niet kan aanvragen in de volgende situaties:
- als je nog een saldo op je contingent hebt openstaan
- als je geen boekingen had in 2022
- als je geen overnachting aanbiedt in 2023

Wil je aanspraak maken op de nieuwe subsidie of vraagt het opvolgen van je contingent te veel werk? Dan kan je afstand doen van je bedrag en het saldo terugstorten op het Fonds Vakantie Voor Iedereen (BE65 3632 1089 3396). In dat geval hanteren we voor 2023 de prijzen van jullie normale kortingstarief.

Wil je geen aanspraak maken op de nieuwe subsidie? Dan kan je je resterend contingent zonder problemen overdragen naar 2023.

Vul voor 12 december onderstaand formulier in om door te geven welke keuze je maakt. Wie meerdere contracten heeft, kan per contract een andere beslissing nemen.