Veelgestelde vragen - coronavirus

Veelgestelde vragen - coronavirus

Laatste update: 08/03/2022

We krijgen veel vragen over de gevolgen van het coronavirus op onze werking en zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje.

Code geel 

Vanaf 7 maart schakelt de coronabarometer naar code geel. Dit betekent dat zo goed als alle maatregelen wegvallen. Enkel wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer dien je nog een mondmasker te dragen.

Toeristische partner

Ben je een toeristische partner met vragen rond de concrete steunmaatregelen die genomen worden rond het coronavirus? Via deze link krijg je meer informatie en kan je vragen stellen. Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je de meest gestelde vragen omtrent de impact van de veiligheidsmaatregelen op de toeristische sector. 

Sociale partnerorganisatie of vakantieganger

Ben je een sociale partnerorganisatie of vakantieganger met vragen over de coronamaatregelen of boekingen? De meest recente informatie over de huidige coronamaatregelen vind je op de website van federale overheidsdienst. Specifieke informatie over de coronamaatregelen in de toeristische sector vind je op de website van Toerisme Vlaanderen

Ook De Zuidpoort vzw geeft een eenvoudig overzicht van wat wel en niet mag.