Veelgestelde vragen coronavirus

  • 29 oktober 2020

We krijgen veel vragen over de gevolgen van het coronavirus op onze werking en zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje (update 29/10/2020).

Ben je een toeristische partner met vragen rond de concrete steunmaatregelen die genomen worden rond het coronavirus? Via deze link krijg je meer informatie en kan je vragen stellen.

Ben je een sociale partnerorganisatie met vragen over de coronamaatregelen of boekingen? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

Ben je een vakantieganger met een vraag over een boeking? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

Blijft de bemiddelingscentrale bereikbaar?

Ja hoor! Wij vragen om ons zoveel mogelijk per mail te contacteren via info@iedereenverdientvakantie.be

Je kan ons telefonisch bereiken via 02 504 03 91 of 0474 49 07 76. Sms-berichten kunnen niet beantwoord worden. Uiteraard kan je ook gratis bellen naar 1700.

 

Kan ik nog op daguitstap of vakantie?

Daguitstappen 

Kan ik nog een daguitstap boeken?

Pretparken, musea en zwembaden moeten verplicht de deuren sluiten tot en met 19 november 2020. Dit aanbod is dus niet meer terug te vinden op onze website en ook niet meer te boeken.

De buitengedeeltes van de dierentuinen blijven geopend, maar de indoorruimes zijn gesloten. Je kan en mag er geen eten en drinken kopen en nuttigen. Ook andere toeristische attracties die buiten zijn, zoals belevingscentra en erfgoedsites, blijven geopend.

Met hoeveel personen kan ik op daguitstap gaan? 

Je mag op daguitstap gaan met de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en maximum 4 andere personen (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld). Als die andere personen niet tot de nauwe contacten van het gezin behoren, moeten zij wel telkens de afstand van 1,5 meter kunnen bewaren.

Wat als ik reeds een daguitstap geboekt heb voor de periode tot en met 19 november?

Voor de daguitstappen die momenteel nog mogen doorgaan, blijft het reservatiebewijs geldig. Voor de daguitstappen die momenteel verplicht moeten sluiten, vervalt het reservatiebewijs. Je hoeft geen contact meer met ons op te nemen om deze daguitstappen te annuleren.

Wat als ik mijn daguitstap wil annuleren?

Dat is geen probleem. Stuur ons een mailtje en wij annuleren de daguitstap kosteloos.

 

Vakantieverblijven

Kan ik nog een vakantie boeken?

Vakantieverblijven mogen open blijven. Je kan via Iedereen Verdient Vakantie dus nog steeds een vakantie aanvragen. Sommige verblijven sluiten helaas preventief toch hun deuren. Voor deze verblijven zal het niet meer mogelijk zijn om een aanvraag in te dienen.

Wat als ik reeds een vakantie geboekt heb in de periode tot en met 19 november?

Vakanties mogen momenteel doorgaan. Hou er rekening mee dat er ter plaatse misschien minder te beleven is dan normaal (cafés, restaurants en zwembaden zijn gesloten). Sommige vakantieverblijven sluiten helaas toch preventief hun deuren. Als je een vakantie geboekt hebt bij één van die vakantieverblijven, zullen zij jou hiervan zelf op de hoogte brengen en eventueel een alternatief voorstellen.

Wat als ik uit voorzorg mijn vakantie toch wil annuleren?

Momenteel mag je nog steeds op vakantie. Dat betekent ook dat we geen kosteloze annulatie kunnen garanderen. Gelieve bij een annulatie dus rekening te houden met eventuele annulatiekosten: https://iedereenverdientvakantie.be/annulatievoorwaarden. In de mate van het mogelijke zal het verblijf werken met vouchers, zodat je een reeds betaalde vakantie kan verplaatsen naar een latere datum zonder je geld kwijt te zijn.

Is het restaurant en/of de bar in het vakantieverblijf geopend?

De restaurants in vakantieverblijven blijven open, enkel voor gasten die er logeren. Het is wel zo dat sommige verblijven er zelf voor kiezen om geen maaltijden te serveren. De bars in deze vakantieverblijven zijn wel gesloten.

Is het zwembad in het vakantieverblijf geopend?

Nee, zowel zwembaden als fitnessruimtes zijn gesloten.

Met hoeveel personen kan ik op vakantie gaan?

Sinds 9 oktober 2020 is het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer beperkt tot de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en maximum 4 andere personen (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld). Als die andere personen niet tot de nauwe contacten van het gezin behoren, moeten zij wel telkens de afstand van 1,5 meter kunnen bewaren. Met andere woorden: voor een vakantiehuis gelden dezelfde regels als wanneer je iemand zou uitnodigen in je eigen huis.

 

Georganiseerde vakanties

Kan ik nog een georganiseerde vakantie boeken?

Voor de herfstvakantie kan je helaas geen georganiseerde vakantie meer boeken. Voor georganiseerde vakanties in de kerstvakantie kan je wel een aanvraag indienen.

Wat als ik reeds een georganiseerde vakantie geboekt heb in de periode tot en met 19 november?

Alle georganiseerde internaatvakanties (met overnachting) worden geannuleerd, net zoals alle georganiseerde externaatvakanties (zonder overnachting) voor +12 jarigen. De organisator zal je hiervan op de hoogte brengen en eventueel een alternatief voorstellen. Je hoeft geen contact meer met ons op te nemen om deze georganiseerde internaatvakanties te annuleren.

Georganiseerde externaatvakanties (zonder overnachting) voor -12 jarigen kunnen gewoon doorgaan.

 

Algemene vragen

Is er extra korting?

We zijn het er met z’n allen over eens: Iedereen Verdient Vakantie! Zeker na de lockdown snakt iedereen naar de vakantie.

Vanuit Toerisme Vlaanderen worden er steunmaatregelen uitgewerkt om deze moeilijke periode door te komen. Uitzonderlijk is er een tegemoetkoming voor toeristische partners zodat vakanties goedkoper worden en het financiële plaatje voor alle partijen haalbaar blijft. Voor vakantiemakers én vakantiegangers. 

Geniet nog het hele jaar 2020 van een vakantie met extra diepe korting. Meer informatie? Neem contact op met jouw sociale organisatie of Rap op Stapkantoor.

Hoe blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Wij volgen de situatie op de voet. Via deze pagina kan je de meest up-to-date informatie terugvinden. Sociale partnerorganisaties ontvangen regelmatig mailings met een update rond corona en de impact op onze werking.

 

Doe een gift om de meest kwetsbare vakantiegangers ook een vakantie te bezorgen.

Eén Vlaming op vijf kan zich geen vakantie veroorloven. Het iedereen-verdient-vakantiefonds richt zich op de meest kwetsbare mensen en gezinnen uit onze samenleving. Kijk hier voor meer informatie

Meer informatie over het coronavirus?