Veelgestelde vragen coronavirus

  • 7 juli 2020

We krijgen veel vragen over de gevolgen van het coronavirus op onze werking en zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje.

Ben je een toeristische partner met vragen rond de concrete steunmaatregelen die genomen worden rond het coronavirus? Via deze link krijg je meer informatie en kan je vragen stellen.

Ben je een sociale partnerorganisatie met vragen over de coronamaatregelen of boekingen? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

Ben je een vakantieganger met een vraag over een boeking? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

Blijft de bemiddelingscentrale bereikbaar?

Ja hoor! Wij vragen om ons zoveel mogelijk per mail te contacteren via info@iedereenverdientvakantie.be

Je kan ons telefonisch bereiken via 02 504 03 91. Of bel gratis naar 1700.

Kan ik een vakantie of daguitstap voor de zomer of het najaar boeken?

Vakantieverblijven

Vanaf 8 juni kunnen vakanties in eigen land van één of meerdere dagen opnieuw doorgaan. Ook via Iedereen Verdient Vakantie kan je een aanvraag indienen voor de zomervakantie of het najaar. 

  • De meeste vakantieverblijven en groepsverblijven zijn opnieuw open en kunnen via Iedereen Verdient Vakantie aangevraagd worden.
  • Groepen met begeleiding kunnen een vakantie aanvragen voor maximaal 50 personen, begeleiding inbegrepen. Je moet er in dat geval voor zorgen dat de regels van sociaal contact steeds gerespecteerd kunnen worden in het vakantieverblijf.
  • Vakantiegangers kunnen individueel een vakantie aanvragen voor maximaal 15 personen.

Georganiseerde vakanties

Zomerkampen voor kinderen en jongeren kunnen deze zomer plaatsvinden. Dat besliste de Nationale Veiligheidsraad eind mei. Het blijft dan ook mogelijk om via Iedereen Verdient Vakantie een aanvraag in te dienen voor deze georganiseerde vakanties.

Wij zijn in overleg met onze toeristische partners om een totaaloverzicht te krijgen van de beschikbaarheden en een eventueel alternatief aanbod.

Je vindt hier een overzicht van het aanbod. Let op: dit overzicht is op dit moment nog niet helemaal up-to-date. Wij zorgen dagelijks voor nieuwe input en informatie.

Daguitstappen

Vanaf 10 juni kunnen er opnieuw daguitstappen worden aangevraagd via Iedereen Verdient Vakantie. Het is belangrijk om het uur van aankomst aan te duiden bij jouw aanvraag. Wegens de coronamaatregelen is het belangrijk dat de toeristische partner weet op welk tijdstip je zal arriveren. Anders dan in het verleden, waar het aankomstuur een vrijblijvend richtuur was, is dit nu wel belangrijk. We vragen je dus om dit aankomstuur te respecteren, zodat iedereen veilig en voldoende gespreid op daguitstap kan.

Je vindt hier een overzicht van het aanbod dat je op dit moment kan boeken.

Controleer voor jouw bezoek welke veiligheids- en hygiënemaatregelen er genomen worden bij jouw gekozen attractie of museum.

  • Alle daguitstappen mogen opnieuw open, inclusief de pretparken, aquaparken en zwembaden. De meeste daguitstappen kan je reeds opnieuw aanvragen via Iedereen Verdient Vakantie.
  • Groepen met begeleiding kunnen een daguitstap aanvragen voor maximaal 50 personen, begeleiding inbegrepen. Dit kan opnieuw via de knop 'groepsboeking doen' in het portaal.
  • Vakantiegangers kunnen individueel een daguitstap aanvragen voor maximaal 15 personen.

Kan ik mijn daguitstap of vakantie annuleren?

Daguitstappen kunnen kosteloos geannuleerd worden. Wij vragen wel om Iedereen Verdient Vakantie op de hoogte te brengen als je niet op daguitstap kan vertrekken. Zo heeft de toeristische partner een totaaloverzicht van het aantal bezoekers op een bepaald tijdstip en kan iemand anders jouw plaats innemen.

Voor vakantieverblijven en georganiseerde vakanties geldt de volgende annulatieregeling. Voor vakantieverblijven en georganiseerde vakanties hebben wij steeds een schriftelijke bevestiging nodig per mail. 

Gaat er nog voldoende plaats zijn deze zomervakantie?

Uitzonderlijk hebben we deze zomer gereserveerd aanbod. Dit zijn kamers die vakantieverblijven vrijhouden voor vakantiegangers die boeken via Iedereen Verdient Vakantie. Omdat meer mensen op vakantie gaan in eigen land en de capaciteit beperkt is, heeft Iedereen Verdient Vakantie een aantal kamers gereserveerd in de meest populaire vakantieverblijven. Uiteraard kan je, naar beschikaarheid, ook andere verblijven boeken.

Bovendien lanceren we deze zomer onze #ontdekkingtroefvakanties! Zet je hoofd op ontdekken met onze gloednieuwe #ontdekkingtroefvakanties. Ga jij graag op zoek naar nieuwe, onbekende plekken en pareltjes in eigen land? Hou je van een eigenzinnige mix van activiteiten ter plaatse? Dan is een #ontdekkingtroefvakantie iets voor jou! Vervoer van en naar het dichtstbijzijnde station, vervoer ter plaatse, een leuk verblijf en unieke activiteiten staan op jou te wachten.

Meer informatie? Neem contact op met jouw sociale organisatie of Rap op Stapkantoor.

Is er extra korting?

We zijn het er met z’n allen over eens: Iedereen Verdient Vakantie! Zeker na de lockdown snakt iedereen naar de zomervakantie.

Vanuit Toerisme Vlaanderen worden er steunmaatregelen uitgewerkt om deze moeilijke periode door te komen. Uitzonderlijk is er een tegemoetkoming voor toeristische partners zodat vakanties goedkoper worden en het financiële plaatje voor alle partijen haalbaar blijft. Voor vakantiemakers én vakantiegangers. 

Geniet deze zomer van een vakantie met extra diepe korting. Er staan al een heleboel kortingen klaar en er komen dagelijks nog kortingen binnen. Meer informatie? Neem contact op met jouw sociale organisatie of Rap op Stapkantoor.

Hoe blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Wij volgen de situatie op de voet en bereiden ons achter de schermen voor op een veilig en betaalbaar aanbod voor de zomervakantie, voor iedereen. Via deze pagina kan je de meest up-to-date informatie terugvinden. Sociale partnerorganisaties ontvangen regelmatig mailings met een update rond corona en de impact op onze boekingen.

Doe een gift om de meest kwetsbare vakantiegangers ook een vakantie te bezorgen.

Eén Vlaming op vijf kan zich geen vakantie veroorloven. Het iedereen-verdient-vakantiefonds richt zich op de meest kwetsbare mensen en gezinnen uit onze samenleving. Kijk hier voor meer informatie

Meer informatie over het coronavirus?