Veelgestelde vragen coronavirus

  • 13 maart 2020

(Laatst bijgewerkt op 20 mei 2020)

Wij krijgen veel vragen inzake het coronavirus en zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje.

Ben je een toeristische partner met vragen rond de concrete steunmaatregelen die genomen worden rond het coronavirus? Via deze link krijg je meer informatie en kan je vragen stellen.

Ben je een sociale partnerorganisatie met vragen over de coronamaatregelen of boekingen? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

Ben je een vakantieganger met een vraag over een boeking? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

Blijft de bemiddelingscentrale bereikbaar?

Inzake het coronavirus wordt vanuit Toerisme Vlaanderen optimaal ingezet op thuiswerk. Hierdoor zijn we genoodzaakt de bemiddelingscentrale te herorganiseren.

In kader van de coronamaatregelen kunnen we momenteel geen fysieke post ontvangen.

Uiteraard doen wij er alles aan om zo goed mogelijk bereikbaar te blijven. Wij vragen hierbij om ons zoveel mogelijk per mail te contacteren via info@iedereenverdientvakantie.be

Daarnaast blijven wij ook bereikbaar per telefoon op volgend nummer: 02 504 03 91. Je kan ook gratis bellen naar 1700.  Gelieve enkel telefonisch contact op te nemen bij dringende vragen. 

Kan ik nu al een daguitstap of vakantie boeken?

Vakantieverblijven en georganiseerde vakanties

Momenteel is duidelijk dat vakanties alvast niet kunnen doorgaan tot 8 juni. Het blijft echter ook onzeker hoe de periode na 8 juni eruit zal zien voor de toeristische sector. Uit voorzorg voor de veiligheid van onze doelgroep, hebben we beslist om vakantie-aanvragen die plaatsvinden voor 26 juni niet langer op te volgen. Op deze manier kan iedereen die boekt via Iedereen Verdient Vakantie genieten van een veilige en ontspannende vakantie in een goed voorbereid vakantieverblijf. 

Het blijft ondertussen uiteraard wel mogelijk om vakantie-aanvragen in te dienen voor de periode na 26 juni. De huidige aanvragen die reeds geboekt zijn voor de periode tussen 8 en 26 juni, kunnen onder voorbehoud van de omstandigheden nog wel doorgaan. De bemiddelaars nemen hiervoor rechtstreeks contact op met de vakantieganger of met de contactpersoon van de sociale partnerorganisatie. 

Daguitstappen

Na een bevraging bij onze toeristische partners, hebben we samen beslist om de boekingen voor daguitstappen even stop te zetten. Ten laatste tegen 8 juni zal het weer mogelijk zijn om daguitstappen te boeken die plaatsvinden na 26 juni. Tegen dan hebben wij zelf ook meer duidelijkheid over hoe de tickets besteld kunnen worden. We horen immers dat er vooral met e-tickets gewerkt wordt en daarom moeten we eerst heldere afspraken maken met onze partners. Van zodra je een daguitstap voor de periode na 26 juni kan aanvragen, communiceren we dit via deze pagina. 

Als je in tussentijd toch al graag op daguitstap zou willen, dan kan je altijd rechtstreeks via de website van de toeristische partner een e-ticket boeken aan het normaal tarief.

Groepsuitstappen worden momenteel nog niet toegelaten. Zo zal het ook niet mogelijk zijn om een groepsaanvraag in te dienen tot en met 31 augustus.

In tussentijd blijven we je graag inspireren met ideetjes voor een vakantie in en rond je kot. Al de tips ontdek je op de website van #ontdekkingtroef. Heb je zelf nog een idee of wil je inspiratie opdoen voor je eigen werking? Schrijf je dan in op één van onze online inspiratiesessies

Kan ik mijn daguitstap of vakantie annuleren?

Daguitstappen kunnen zonder problemen en kosteloos geannuleerd worden. Voor vakantieverblijven en georganiseerde vakanties geldt de volgende annulatieregeling. Voor vakantieverblijven en georganiseerde vakanties hebben wij steeds een schriftelijke bevestiging nodig per mail. 

Boekte je een vakantie die plaatsvindt voor 8 juni 2020?

Aangezien vakantieverblijven al zeker gesloten blijven tot 8 juni, werden deze vakanties geannuleerd.

Vakantiegangers die via Iedereen Verdient Vakantie op vakantie zouden gaan tussen 13 maart en 31 mei werden telefonisch of per mail gecontacteerd door de bemiddelaars. Er wordt een volledige terugbetaling van het reeds betaalde bedrag voorzien.

Vakantiegangers die een vakantie boekten met vertrek tussen 1 en 26 juni werden telefonisch of per mail gecontacteerd door de bemiddelaars. De vakanties die plaatsvinden voor 8 juni werden geannuleerd. De boekingen tussen 8 en 26 juni kunnen onder voorbehoud van de omstandigheden nog wel doorgaan. Als je de vakantie uit voorzorg toch liever annuleert, dan kan je hiervoor een beroep doen op onze annulatieregeling. 

Boekte je een daguitstap die plaatsvindt voor 26 juni 2020?

Door de complexiteit van de verschillende reservatiesystemen van onze toeristische en om de veiligheid voor onze doelgroep te garanderen, zijn wij genoodzaakt alle daguitstappen die plaatsvinden voor 26 juni te annuleren.

Vakantiegangers worden hiervoor telefonisch of per mail gecontacteerd door de bemiddelaars.

Boekte je een daguitstap die plaatsvindt tussen 26 juni en 31 augustus 2020?

Door de complexiteit van de verschillende reservatiesystemen van onze toeristische partners en de timeslots waarmee rekening gehouden moet worden, zijn wij genoodzaakt deze daguitstappen te herbekijken. De oorspronkelijke reservatie zal geannuleerd worden waardoor het reeds ontvangen reservatiebewijs ongeldig wordt.

Vakantiegangers worden hiervoor telefonisch of per mail gecontacteerd door de bemiddelaars. Er zal gevraagd worden of de vakantiegangers alsnog op uitstap willen gaan en hoe laat de aanbieder de vakantiegangers mag verwachten. Deze aanvraag zal opnieuw doogestuurd worden naar de toeristische partner waarna de goedkeuring kan gebeuren indien er nog plaats is op de gewenste datum en het gekozen tijdstip.

Moet ik al een voorschot betalen als ik nu een vakantie boek?

We zijn contact aan het opnemen met onze toeristische partners om te bekijken wat er mogelijk is. Ondertussen raden we aan om het voorschot alvast te betalen om zo zeker te zijn van je plaats.

Gaat er nog voldoende plaats zijn deze zomervakantie?

We zijn in overleg met onze toeristische partners om deze zomervakantie voldoende plaatsen voor onze doelgroep te kunnen garanderen.

Hoe blijven we op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

We volgen de situatie op de voet en bereiden ons achter de schermen voor op een veilig en betaalbaar aanbod voor de zomervakantie, voor iedereen. Via deze pagina kan je de meest up-to-date informatie terugvinden. Sociale partnerorganisaties ontvangen wekelijks een mailing met een update rond corona en de impact op onze boekingen.

Meer informatie over het coronavirus?

Wil je graag je steentje bijdragen en iemand in jouw omgeving helpen met boodschappen, hulp of een babbel?

Dit kan door het initiatief ‘Beste buur’.  Draag zorg voor elkaar en hou je goed!

Groetjes,
Iedereen Verdient Vakantie