Handige weetjes

Vervoer

Op daguitstap of vakantie gaan is altijd een beetje reizen, vaak is het transport een grote kost. Daarom willen we je graag op weg helpen om een goedkoop en comfortabel vervoersmiddel te vinden.

Man die magazine leest in bus

Met de auto, taxi, (bel)bus, tram of trein? We zetten alle info op een rijtje.

illustratie mensen in auto met koffers en tekst vakantie op wieltjes

Vervoer van het station naar je verblijf in Limburg? Ontdek Vakantie op Wieltjes!

Persoon met rolstoel naast trein

Wil je het openbaar vervoer nemen? Deze informatie helpt je op weg.

Vakantiekost

Wanneer je op daguitstap of vakantie bent, ga je graag ook eens lekker tafelen. Wist je dat er in Vlaanderen en Brussel enkele hele mooie restaurants zijn die voor jou en je gezin koken aan een betaalbare prijs

Aardappelen

Ga met een kopietje van je reservatiebewijs van een daguitstap of vakantie naar één van de deelnemende sociale restaurants en geniet van het laagste tarief.

Logo vakantiekost

Boek je een verblijf met zelfkook? Dan ontvang je een kookboekje boordevol inspiratie om goedkoop en lekker te koken op vakantie. 

2 personen die poseren voor foto aan tafel

Lekker eten hoort bij een geslaagde daguitstap of vakantie. "Als sociaal restaurant richten wij ons vooral op mensen die niet in de mogelijkheid zijn om op restaurant te gaan."

Tips

Wens je meer informatie? Bekijk dan zeker onderstaande tips.

 

Toerisme voor Autisme biedt op maat gemaakte visuele stappenplannen aan voor mensen met een autismespectrumstoornis. 

Subsidies? 

BlueAssist is een hulpmiddel voor mensen die het moeilijk hebben om alle communicatie te begrijpen of moeilijk hun vraag kunnen stellen.

Handige websites

Bel gratis naar het nummer 1700 als je een vraag hebt of meer informatie wenst. 1700 is telefonisch bereikbaar tussen 9 en 17 uur.