Handige weetjes

Vervoer

Op daguitstap of vakantie gaan is altijd een beetje reizen, vaak is het transport een grote kost. Daarom willen we je graag op weg helpen om een goedkoop en comfortabel vervoersmiddel te vinden.

De Lijn

Er is voor vakanties een tussenkomst voorzien voor 10-rittenkaarten van De Lijn. Voor daguitstappen is er geen tussenkomst, je zoekt dus best zelf de goedkoopste manier om te reizen.

  • Kinderen t.e.m. 5 jaar reizen gratis als ze samen reizen met iemand die ouder is dan 12 jaar.
  • Kinderen van 6 t.e.m. 11 jaar kunnen op vertoon van een persoonlijke verminderingskaart ‘groot gezin’ en de identiteitskaart een gratis Buzzy Pazz aanvragen.
  • Personen met een WIGW-kaart, Verhoogde tegemoetkoming of een leefloon kunnen ook zeer voordelig een Buzzy Pazz of Omnipas aanvragen. Meer info vind je op www.delijn.be.

Meer info over gratis reizen met de bus/tram via www.delijn.be (vervoersbewijzen). Als er in de toekomst toch opnieuw een tussenkomst mogelijk zou zijn, dan brengen we jullie hiervan op de hoogte. 

Als je met de belbus wilt reizen, zorg er dan voor dat je deze tijdig reserveert. Afhankelijk van de streek is dat 1 u. tot 1 dag op voorhand. De nummers van de belbus, per provincie, zijn:
Belbus West-Vlaanderen: 059 56 52 56
Belbus Oost-Vlaanderen: 09 211 91 91
Belbus Antwerpen: 03 218 14 94
Belbus Limburg: 011 85 03 00
Belbus Vlaams-Brabant: 016 31 37 00
Meer info over De Lijn vind je op www.delijn.be of via 070 22 02 00.

NMBS

Iedereen Verdient Vakantie heeft geen samenwerking met de NMBS. Wel zijn er een aantal mogelijkheden om goedkoper te reizen met de trein:

  • Personen met een kortingskaart ‘grote gezinnen’ reizen goedkoper of gratis.
  • Per reiziger kunnen 4 kinderen t.e.m. 11 jaar gratis mee reizen.
  • Met de kortingskaart ‘Verhoogde tegemoetkoming’ reis je aan halve prijs in tweede klasse. Vergeet niet dat je op de trein altijd je geldige kortingskaart moet kunnen tonen.
  • In het weekend heb je korting als je dat weekend heen en terug reist.
  • Let ook op sommige tijdelijke promoties bv. zomervakantie, eindejaarsperiode.

Meer info over goedkopere treinreizen via www.nmbs.be of via 02 528 28 28. 

lijnbus

Plan je reisroute met De Lijn en ontdek alles over vervoerbewijzen.

trein

Alle kortingen die van toepassing zijn op treinreizen vind je hier.

Persoon met rolstoel naast trein

Wil je het openbaar vervoer nemen? Deze informatie helpt je op weg.

Vakantiekost

Wanneer je op daguitstap of vakantie bent, ga je graag ook eens lekker tafelen. Wist je dat er in Vlaanderen en Brussel enkele hele mooie restaurants zijn die voor jou en je gezin koken aan een betaalbare prijs

2 personen die poseren voor foto aan tafel

Lekker eten hoort bij een geslaagde daguitstap of vakantie. "Als sociaal restaurant richten wij ons vooral op mensen die niet in de mogelijkheid zijn om op restaurant te gaan."

Logo vakantiekost

Boek je een verblijf met zelfkook? Dan ontvang je een kookboekje boordevol inspiratie om goedkoop en lekker te koken op vakantie. 

Aardappelen

Ga met een kopietje van je reservatiebewijs van een daguitstap of vakantie naar één van de deelnemende sociale restaurants en geniet van het laagste tarief.

Tips

Wens je meer informatie? Bekijk dan zeker onderstaande tips.

 

Toerisme voor Autisme biedt op maat gemaakte visuele stappenplannen aan voor mensen met een autismespectrumstoornis. 

Subsidies? 

BlueAssist is een hulpmiddel voor mensen die het moeilijk hebben om alle communicatie te begrijpen of moeilijk hun vraag kunnen stellen.

Handige websites

Bel gratis naar het nummer 1700 als je een vraag hebt of meer informatie wenst. 1700 is telefonisch bereikbaar tussen 9 en 17 uur.