Rap op Stap

Home page header

Een netwerk van verschilmakers.

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen! 

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. 

Ben je nieuwsgierig naar de cahier van Rap op Stap?  Goed nieuws want je kan hem hier lezen. 

Voor wie?

Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

Waar?

Intussen telt elke provincie in Vlaanderen tientallen kantoren. Hun aantal blijft toenemen. Zoek naar een Rap op Stapkantoor dichtbij jou of kijk even in de lijst met alle kantoren opgelijst per provincie. 

Zelf starten met een Rap op Stapkantoor?

Wil je graag zelf een Rap op Stapkantoor opstarten? Klik snel verder!

Rap op Stap+

Heel wat personen met een beperking ervaren veel drempels in het dagelijkse leven. Deze drempels uiten zich uiteraard ook op het vlak van vakantie en vrijetijdsbesteding. Het aanbod van toegankelijke daguitstappen, vakantieplaatsen en evenementen is verspreid en de informatie is niet altijd eenvoudig te vinden. Deze groep is er dus zeker bij gebaat om wat extra ondersteuning te krijgen in de zoektocht naar een leuke en geschikte daguitstap of vakantie. Toerisme Oost-Vlaanderen wil hiervoor een oplossing bieden door het lanceren van Rap op Stap-kantoren met een plus.