Rap op Stap

Een netwerk van verschilmakers.

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen! 


Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. 

Ben je nieuwsgierig naar de gloednieuwe cahier van Rap op Stap? Goed nieuws want je kan hem hier lezen. 

voor wie?

Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

waar?

Intussen telt elke provincie in Vlaanderen tientallen kantoren. Hun aantal blijft toenemen. Zoek naar een Rap op Stapkantoor dichtbij jou of kijk even in de lijst met alle kantoren opgelijst per provincie. 

Zelf starten met een Rap op Stapkantoor?

Icoon Rap op Stap

Geboeid en vastberaden werken aan moeilijke verhalen.

‘Hoop heeft twee mooie dochters. Hun namen zijn Woede en Moed', zei Augustinus heel lang geleden. Herkenbaar, vinden we. Want uit woede en verontwaardiging om hoe de dingen zijn, en moed om die dingen beter te maken, putten mensen energie. En die energie is nodig om in actie te komen voor een menswaardig bestaan voor iedereen.