Iedereen Verdient Vakantie

Home page header

Aanbod Iedereen Verdient Vakantie

Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers met een beperkt budget, een beperking of een bijzondere vraag.
Voor mensen die nood hebben aan een dagje weg of vakantie, maar niet zo gemakkelijk kunnen vertrekken.
Ontdek hier welke toeristische partners uit het netwerk een korting voorzien.
Er zijn er ondertussen meer dan 600! In ons aanbod vind je daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties. 

Check het aanbod

Daguitstappen

Wil je graag een dagje eropuit? Eens een museum bezoeken of met de kinderen naar een pretpark? Of wat dacht je van een kinderboerderij of een waterparadijs? Blader zeker eens in ons aanbod daguitstappen. Je vindt er voor elk wat wils!

Daguitstappen kan je onbeperkt aanvragen.

Georganiseerde vakanties

Wil je graag aansluiten bij een groep voor een vakantie waarvan de organisatie en planning helemaal vastliggen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod georganiseerde vakanties. Tientallen verenigingen organiseren vakanties voor kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen of alleenstaande ouders. Ook hier kunnen de handige zoekfilters van onze website je zeker op weg helpen om een geschikte vakantie te vinden.

Georganiseerde vakanties kunnen maximaal 3 keer per persoon per jaar aangevraagd worden, waarvan maximaal 2 in de zomervakantie.

Hou zeker rekening met de annulatievoorwaarden.

Vakantieverblijven

Als je liever eens een paar dagen echt op vakantie wil, kijk dan op ons aanbod vakantieverblijven. Dit zijn logies zonder begeleiding, waar je alleen, met je gezin of vrienden terecht kunt. Ook hier is het aanbod heel divers: van jeugdherbergen tot B&B’s, van vakantiewoningen waar je zelf kookt tot hotels waar alle maaltijden zijn inbegrepen. Bedenk zeker wat je belangrijk vindt op vakantie en kijk welk aanbod in aanmerking komt. Via de handige zoekfilters van onze website vind je zeker iets naar je zin.

Voor vakantieverblijven geldt er een limiet van maximaal 14 nachten per persoon per jaar, waarvan maximaal 7 nachten in de zomervakantie

Groepsvakanties

Als je zelf met je eigen groep een vakantie wil organiseren, kan je terecht in ons aanbod groepsverblijven. Van slapen in tipi’s tot supermoderne bivakhuizen, het kan allemaal. Denk goed na over de locatie, de periode, de verblijfsformule en de capaciteit, en via de handige zoekfilters op onze website zal je ongetwijfeld een geschikt groepsverblijf vinden. Jeukt het om te vertrekken? Via deze pagina vind je tal van extra informatie om je op weg te helpen.

schakel

Vakantieschakel

Wil je op daguitstap of vakantie, maar ervaar je een drempel? Ben je een partner uit het netwerk Iedereen Verdient Vakantie met een aanbod of een vraag? Dan moet je hier zijn. Dit platform gaat aan de slag met elke vakantievraag zodat iedereen kan genieten van een vakantie op maat.

verhalendelen

Verbind je verhaal

Als er iets is waar we blij van worden, dan zijn het verhalen over vakantie. Om van te genieten en te inspireren. We brengen verhalen die vonken geven en kracht van mensen tonen. Wekelijks verschijnt een nieuw verhaal. Van vakantiegangers en van partners uit het netwerk die mee vakantie mogelijk maken. 

 

logo Fonds Vakantie voor iedereen

Vakantie Voor Iedereen

Voor gezinnen in de meest kwetsbare situaties is zelfs onze drempel nog te hoog. Nochtans hebben ook zij recht op vakantie. Het Fonds Vakantie Voor Iedereen helpt dat recht waarmaken.

Een netwerk in beweging. Voortdurend.

Binnen het netwerk Iedereen Verdient Vakantie leren partners elkaar kennen en ontdekken ze hoe ze kunnen bijdragen aan de gezamenlijke doelstelling: ‘Iedereen Verdient Vakantie'. Door in gesprek te gaan, ontstaan er nieuwe initiatieven en ideeën om vakantie mogelijk te maken voor iedereen.

miniatuurfotografie met 2025 op blokken en mannetjes die bouwen aan de blokken

Iedereen Verdient Vakantie gaat digitaal

Lees alles over de nieuwe manier van boeken vanaf 2025.

vraagteken

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik recht heb op sociaal tarief? Kan ik mijn vakantie of daguitstap annuleren? Hoeveel op voorhand moet ik mijn aanvraag indienen? Je vindt het antwoord bij onze 'veelgestelde vragen'.

papa voor graffitimuur die baby op schouders draagt en wijst

Erkenning als sociaal-toeristische organisatie

Met het nieuwe decreet Iedereen Verdient Vakantie is het begrip sociaal-toeristische organisatie opengetrokken. Voldoe jij aan de 9 voorwaarden? Vraag je erkenning aan!

illustratie met huis, tent, koffer, fototoestel en tekst 'Iedereen op vakantie 2023'

De brochures voor 2023 zijn op

De voorraad brochures 'Op daguitstap' en 'Op vakantie' voor 2023 is uitgeput. Je kan ze wel nog digitaal aanvragen of inkijken bij je Rap op Stap-kantoor.