Op groepsvakantie

Met je organisatie op groepsvakantie? Prima plan! Wij geven alvast een woordje uitleg en helpen enkele vragen en mythes uit de wereld.

Wat bedoelen we met groepsvakantie?

Wil je als lidorganisatie een groepsvakantie aanvragen via Iedereen Verdient Vakantie? Prima. 

Dit zijn de spelregels.

  • De groep waarvoor je boekt, bestaat uit mensen met een vakantiedrempel en hun begeleiders. Een groep samengesteld uit mensen zonder sociaal tarief kunnen niet via Iedereen Verdient Vakantie boeken. Logisch, toch?
  • De groepsvakanties vinden plaats in privésfeer. Bos - en zeeklassen vallen hier helaas niet onder. 
  • De vakantie wordt georganiseerd en begeleid door de sociale organisatie. De sociale organisatie is dus de lijm van de groep. Ze is voor, tijdens en na de vakantie het aanspreekpunt voor de uitbater en de vakantiedeelnemers.
  • Zowel kleine als grote(re) groepen kunnen via Iedereen Verdient Vakantie een groepsvakantie boeken.

Alles duidelijk? Klaar voor actie? 
Bekijk dan hier het diverse vakantie-aanbod en kom te weten hoe je in enkele muisklikken je groepsaanvraag start. Of ga onmiddellijk naar je boekingsportaal en boek nu de reis van jullie leven.

Wist je trouwens dat je groepsvakanties in jeugdverblijven al twee jaar op voorhand kan boeken?
 

Waar kan je als groep terecht?

Vakantiecentra, hostels, hotels, maar ook kleinere vakantiehuizen staan vaak open op groepen te ontvangen. Afhankelijk van je budget en je goesting kies je voor een (jeugd)verblijf of jeugdhostel waar je zelf je potje kan koken of je jezelf laat bedienen in half- of volpension. Neem gerust op voorhand contact op met de uitbater over de mogelijkheden. Ze geven je bovendien graag tips rond betaalbare activiteiten op het verblijf en in de omgeving. Wees gerust dat je groep er zich 100% welkom voelt. Bekijk hier ons verblijvenaanbod.

Hele grote groepen vinden zeker hun gading in één van de vele jeugd- en groepsverblijven die Vlaanderen rijk is. Deze verblijven zijn eerder ‘basic' ingericht en je deelt er bijvoorbeeld een slaapkamer, maar de accommodaties zijn erg betaalbaar en de uitbaters zetten zich elke dag met hart en ziel in om je groep een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Check hiervoor naast ons verblijvenaanbod dus zeker ook de sites van centrum voor jeugdtoerisme, hopper, chirohuizen of KSA Hemen. Je kan er als groep van Iedereen Verdient Vakantie boeken tegen kortingstarief.

En laten we al één misverstand meteen de wereld uit helpen: ook als volwassengroep kan je terecht in jeugdverblijven en jeugdhostels. Geweldig, toch :-)

Waarom een groepsvakantie?

Groepsvakanties zijn vaak een veilige, eerste vakantiestap. Als vakantieganger hoef je nog niet alles zelf te regelen en kan je terugvallen op de sociale organisatie die de reis organiseert. Een groepsvakantie laat mensen kennismaken met 'op vakantie gaan' en neemt drempels weg. Vaak zien mensen na een deelname aan een groepsvakantie het ook zitten om alleen, met hun gezin of vrienden op vakantie te trekken.

Infosessie groepsvakantie

Wil jij er graag eens met je groep opuit trekken maar weet je niet waar te beginnen? Op donderdag 17 november geven we van 10.00u tot 11.00u een online infosessie waarin we je stap voor stap tonen hoe je groepsverblijven kan boeken.