Op groepsvakantie

Met je organisatie op groepsvakantie? Prima plan! Wij geven alvast een woordje uitleg en helpen enkele vragen en mythes uit de wereld.

Wat bedoelen we met groepsvakantie?

Wil je als lidorganisatie een groepsvakantie aanvragen via Iedereen Verdient Vakantie? Prima. 

Dit zijn de spelregels.

  • De groep waarvoor je boekt, bestaat uit mensen met een vakantiedrempel en hun begeleiders
  • Minstens 70% van de deelnemers moet in aanmerking komen voor het kortingstarief  van Iedereen Verdient Vakantie.
  • In het kader van noodzakelijke begeleiding, genieten ook professionele of vrijwillige begeleiders van ditzelfde kortingstarief.
  • Meerdere gezinnen die samen op reis zijn dus geen groep en vragen een individuele vakantie aan.
  • De groepsvakanties vinden plaats in privésfeer. Bos - en zeeklassen vallen hier helaas niet onder. 
  • De vakantie wordt georganiseerd en begeleid door de sociale organisatie. De sociale organisatie is dus de lijm van de groep. Ze is voor, tijdens en na de vakantie het aanspreekpunt voor de uitbater en de vakantiedeelnemers.
  • Zowel kleine als grote(re) groepen kunnen via Iedereen Verdient Vakantie een groepsvakantie boeken.

Alles duidelijk? Klaar voor actie? 
Bekijk dan hier het diverse vakantie-aanbod en kom te weten hoe je in enkele muisklikken je groepsaanvraag start. Of ga onmiddellijk naar je boekingsportaal en boek nu de reis van jullie leven.

Wist je trouwens dat je groepsvakanties in jeugdverblijven al twee jaar op voorhand kan boeken?
 

Waar kan je als groep terecht?

Vakantiecentra, hostels, hotels, maar ook kleinere vakantiehuizen staan vaak open om groepen te ontvangen. Afhankelijk van je budget en je goesting kies je voor een (jeugd)verblijf of jeugdhostel waar je zelf je potje kan koken of je jezelf laat bedienen in half- of volpension. Neem gerust op voorhand contact op met de uitbater over de mogelijkheden. Ze geven je bovendien graag tips rond betaalbare activiteiten op het verblijf en in de omgeving. Wees gerust dat je groep er zich 100% welkom voelt. Bekijk hier ons verblijvenaanbod.

Hele grote groepen vinden zeker hun gading in één van de vele jeugd- en groepsverblijven die Vlaanderen rijk is. Deze verblijven zijn eerder ‘basic' ingericht en je deelt er bijvoorbeeld een slaapkamer, maar de accommodaties zijn erg betaalbaar en de uitbaters zetten zich elke dag met hart en ziel in om je groep een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Check hiervoor naast ons verblijvenaanbod dus zeker ook de site www.kampas.be. Je kan er als groep van Iedereen Verdient Vakantie boeken tegen kortingstarief.

En laten we al één misverstand meteen de wereld uit helpen: ook als volwassengroep kan je terecht in jeugdverblijven en jeugdhostels. Geweldig, toch :-)

Waarom een groepsvakantie?

Groepsvakanties zijn vaak een veilige, eerste vakantiestap. Als vakantieganger hoef je nog niet alles zelf te regelen en kan je terugvallen op de sociale organisatie die de reis organiseert. Een groepsvakantie laat mensen kennismaken met 'op vakantie gaan' en neemt drempels weg. Vaak zien mensen na een deelname aan een groepsvakantie het ook zitten om alleen, met hun gezin of vrienden op vakantie te trekken.

Hoe boek je een groepsvakantie?

Optie 1: een (jeugd)verblijf boeken via ons portaal

Wil je als partnerorganisatie een groepsvakantie uit ons aanbod tegen kortingstarief boeken? Volg deze 5 stappen en je bent vertrokken.
1.    Check het aanbod vakantieverblijven. 
2.    Gevonden wat je zocht? TOP. Open je boekingsportaal en klik op de knop groepsaanvraag starten.
3.    Kies een verblijf, periode en noteer het verwachte aantal vakantiegangers en verstuur je aanvraag.
4.    Wacht op bevestiging.
5.    Van zodra je via Iedereen Verdient Vakantie bericht krijgt dat je aanvraag is goedgekeurd, kan je op vakantie tegen kortingstarief. De uitbater spreekt vanaf nu direct met je af rond voorwaarden en facturatie.

Bekijk hier het filmpje waarin we je stap voor stap tonen hoe je kan boeken.

Optie 2: een jeugdverblijf boeken via kampas.be

Via kampas.be kan je een jeugdverblijf tegen kortingstarief boeken.
1.    Ga naar de boekingscentrale van Kampas. Je ontdekt in dit filmpje hoe die werkt.
2.    Kies je voor een verblijf in zelfkook? Dan is die misschien al boekbaar via Kampas zelf. Deze handleiding legt je uit hoe je dat doet.
3.    Is het verblijf niet boekbaar via Kampas zelf? Neem dan contact op met de aanbieder en dien je aanvraag op die manier in. Vermeld bij deze directe reservatie dat je lid bent van Iedereen Verdient Vakantie en vermeld je organisatiekenmerk ( organisatiekenmerk = jouw unieke organisatiecode, samengesteld uit letters en cijfers. Je vindt het terug onder ‘Boekingen’ in jouw boekingsportaal.).